Ocena działań marketingowych wybranych obiektów hotelarskich – analiza porównawcza.

6 marca 2019 Wyłączono Przez administrator

Rozdział I
Marketing usług turystycznych i hotelarskich.

1.Pojęcie i rodzaje marketingu…………5
2.Rynek usług turystycznych…………10
3.Specyfika usług hotelarskich…………14
4.Charakterystyka elementów marketingu mix usług hotelarskich…………16
4.1.Produkt- zakres, pojęcia i struktura …………20
4.2 Cena – jako element marketingu………… 21
4.3.Promocja – pojęcie, cele, środki…………23
4.4.Dystrybucja – pojęcie i organizacja dystrybucji …………30
4.5.Personel jako element marketingu …………31


Rozdział II
Charakterystyka rynku hotelarskiego – region podkarpacki.

2.1.Specyfika regionu podkarpackiego…………34
2.2.Potencjał rynku hotelarskiego w regionie podkarpackim w latach 2000-2011…………44


Rozdział III
Analiza i ocena wybranych hoteli i perspektywy ich rozwoju.

3.1. Opis badanych obiektów hotelarskich…………55
3.2.Oferta produktowo- cenowa badanych hoteli…………61
3.3.Rola personelu w sprzedaży usług badanych hoteli…………64
3.4.Działania promocyjne badanych hoteli………… 71
3.5.Kierunki rozwoju i propozycje zmian w działalności hoteli…………84


Zakończenie …………88
Bibliografia………… 90
Spis tabel ………… 93
Spis rysunków ………… 94
Spis schematów………… 95