Ocena sposobu żywienia osób trenujących sporty siłowo – wytrzymałościowe

10 lutego 2020 0 Przez administrator

Wstęp………4

Rozdział 1
Przegląd literatury

1.1. Charakterystyka treningu siłowo-wytrzymałościowego
1.1.1. Sens treningu – wpływ na zdrowie……… 5
1.1.2. Wpływ masy mięśniowej na podstawową przemianę materii……… 8
1.1.3. Rodzaje treningu ze względu na drogi i metody rozwijania siły mięśniowej ………10
1.2. Sen i regeneracja ………21
1.3. Wpływ diety na organizm osoby trenującej siłowo-wytrzymałościowo ………23
1.3.1. Rola makroskładników – białka, tłuszcze, węglowodany ………24
1.3.2. Rola mikroskaładników – składniki mineralne, witaminy ………29


2. Cel pracy ………39

3. Materiał i metoda badań……… 40

4. Analiza wyników

4.1. Charakterystyka badanej grupy ………42
4.2. Częstotliwość, rodzaj i założenia treningów ………44
4.3. Stopień regeneracji i sposób żywienia badanej grupy……… 48
4.4. Analiza statystyczna ………….58


5. Dyskusja wyników………63

Wnioski ………69
Streszczenie ………71
Bibliografia ………73
Netografia ………81
Spis rysunków i załączników……… 81