Ocena sposobu żywienia osób trenujących sporty siłowo – wytrzymałościowe
10 lutego 2020
Wstęp………4
Rozdział 1
Przegląd literatury
1.1. Charakterystyka treningu siłowo-wytrzymałościowego
1.1.1. Sens treningu – wpływ na zdrowie……… 5
1.1.2. Wpływ masy mięśniowej na podstawową przemianę materii……… 8
1.1.3. Rodzaje treningu ze względu na drogi i metody rozwijania siły mięśniowej ………10
1.2. Sen i regeneracja ………21
1.3. Wpływ diety na organizm osoby trenującej siłowo-wytrzymałościowo ………23
1.3.1. Rola makroskładników – białka, tłuszcze, węglowodany ………24
1.3.2. Rola mikroskaładników – składniki mineralne, witaminy ………29
2. Cel pracy ………39
3. Materiał i metoda badań……… 40
4. Analiza wyników
4.1. Charakterystyka badanej grupy ………42
4.2. Częstotliwość, rodzaj i założenia treningów ………44
4.3. Stopień regeneracji i sposób żywienia badanej grupy……… 48
4.4. Analiza statystyczna ………….58
5. Dyskusja wyników………63
Wnioski ………69
Streszczenie ………71
Bibliografia ………73
Netografia ………81
Spis rysunków i załączników……… 81
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|