Dobór ukladu grzewczego i wentylacyjnego do budynku przemyslowego.

11 października 2015 0 Przez administrator



Wstęp……… 5

1. Cel i zakres pracy……… 5
2. Wprowadzenie……… 5

Rozdział I

1. Dane klimatyczne i uzytkowe……… 6
2. Dane dotyczace budynku (hali) ……… 7

Rozdział II

1. Obliczenie projektowych zysków ciepla……… 12
1.1.Zysk ciepla od maszyn elektrycznych……… 12
1.2. Zysk ciepla od oswietlenia elektrycznego……… 13
1.3. Zysk ciepla od ludzi……… 15
2. Obliczenie projektowej straty ciepla przez przenikanie……… 20
1.3.Strata ciepla w procesię infiltracji……… 20
2.1.1 Strata ciepla dla drzwi……… 20
2.2. Strata ciepla przez przegrody……… 21
2.2.1. Strata ciepla do gruntu……… 22
2.2.2. Strata ciepla przez dach……… 24
2.2.3. Strata ciepla przez drzwi……… 25
2.2.4. Strata ciepla przez swietliki……… 26
2.2.5. Strata ciepla przez okna……… 27
2.2.6. Strata ciepla przez sciany……… 27
3. Projektowa wentylacyjna strata ciepla……… 28
3.1. Zapotrzebowanie na cieplo do wentylacji……… 28

Rozdział III

1. Bilans ciepla – zestawienie obliczen……… 31
1.1.Tabela – Zyski ciepla……… 31
1.2.Tabela – Straty ciepla……… 31
2. Nadwyzka mocy cieplnej wymagana do skompensowania skutków oslabienia ogrzewania 32
2.1.Obliczenie obciazenia cieplnego wysokich pomieszczen……… 32
2.2.Nadwyzka mocy cieplnej ze wzgledów oslabienia nocnego……… 33

Rozdział IV

1.Wentylacja mechaniczna nawiewno-wywiewna z opcja ogrzewania……… 35
1.1. Koncepcja rozwiazania wentylacji mechanicznej……… 35
1.2.Obróbka powietrza zewnetrznego i rodzaj zastosowanych urzadzen……… 36
1.3. Nagrzewnica wodna……… 36
1.3.1. Moc nagrzewnicy……… 37
1.3.2. Dobór nagrzewnicy……… 43
1.3.3. Rekuperator z wymiennikiem obrotowym……… 44
1.3.3.1.Schemat wymiany powietrza i ciepla – zalacznik A……… 44
1.3.3.2. Dane techniczne rekuperatora……… 45
1.4.Centrala nawiewno wywiewna……… 46
1.4.1. Organizacja wymiany powietrza……… 46
1.4.2. Siec kanalów wentylacyjnych ……… 46
1.4.3. Instalacja nawiewna – projektowanie……… 47
1.4.4. Instalacja wywiewna – projektowanie……… 48

Rozdział V

1. Przygotowanie cieplej wody uzytkowej……… 50
2. Źródło ciepla – dobór kotla gazowego na przygotowanie c.o i c.w.u. ……… 53

Zakończenie……… 55
Spis tabel……… 56
Spis rysunków……… 57
Abstrakt……… 58

Bibliografia……… 59
Zalacznik A
Zalacznik B
Zalacznik C

Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505

Wpisz otrzymany kod :

Po wpisaniu kodu, kliknij "Pobieram PDF/DOCX", pobieranie rozpocznie się automatycznie

Koszt 25 zł netto | 30,75 zł brutto