Efekty podawania preparatów zawierających aminokwasy rozgałęzione (BCAA)

14 listopada 2017 Wyłączono Przez administrator

Wstęp………7

Rozdział 1
Aminokwasy – podstawowe informacje
1.1. Właściwości i znaczenie dla organizmu……… 9
1.2. Klasyfikacja i rodzaje ………11

Rozdział 2
Aminokwasy rozgałęzione i ich rola w organizmie
2.1. Charakterystyka grupy BCAA ………14
2.2. Zawartość aminokwasów rozgałęzionych w organizmie człowieka i zapotrzebowanie……… 16
2.3. Skutki niedoborowego i nadmiernego spożycia aminokwasów rozgałęzionych……… 18

Rozdział 3
Zastosowanie odżywek zawierających aminokwasy rozgałęzione w sporcie
3.1. Formy (rodzaje) odżywek z BCAA i częstość ich stosowania……… 21
3.2. Przyswajalność preparatów BCAA w organizmie……… 22
3.3. Wpływ podawania BCAA na tkankę mięśniową……… 23
3.4. Wpływ podawania BCAA na zdolności wysiłkowe……… 26

Zakończenie ………30
Bibliografia ………32
Spis rycin……… 39

Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505

Wpisz otrzymany kod :

Po wpisaniu kodu, kliknij "Pobieram PDF/DOCX", pobieranie rozpocznie się automatycznie

Koszt 25 zł netto | 30,75 zł brutto